top of page

Víte, jak poznat důvěryhodné online klenotnictví?

Online nakupování se v posledních letech těší veliké oblibě. Není se čemu divit! Nakupování přes internet je rychlé, pohodlné a často i levnější než v kamenných obchodech. Nakoupit online můžeme bezpečně skoro všechno. Jak je to se zlatými šperky? Může se stát, že narazíte na podvodné e-shopy, které se snaží webovým designem i názvem napodobovat ty známé a spolehlivé. Jak tedy odhalit, zda je e-shop, na kterém se nacházíte, důvěryhodný? V tomto článku Vám poradíme, jak přesně takové online klenotnictví poznat.

Ukázka eshopu Lillian Zlatnictví.

První dojem

I přesto, že první dojem nemusí být vždy správný, je dobré na něj občas dát. Zamyslete se, jak na Vás online klenotnictví působí. Prohlédněte si design webové stránky, přečtěte si texty a prozkoumejte, zda fotografie nejsou zkopírované z jiného e-shopu. Podívejte se na ceny – nejsou moc vysoké nebo naopak příliš nízké? Můžete také udělat rychlý průzkum trhu, najít jiná online klenotnictví a porovnat ceny. Dejte si pozor, pokud se výrazně liší.



Recenze a hodnocení

Jedním z nejosvědčenějších způsobů, jak ověřit důvěryhodnost e-shopu, jsou recenze od dosavadních zákazníků. Právě recenze Vám o online zlatnictví poskytnou nejvíce informací. Pokud je většina zákazníků s nákupem spokojena, s vysokou pravděpodobností jste narazili na věrohodné online klenotnictví

Recenze a hodnocení si můžete přečíst například na konkrétním e-shopu, v Google recenzích nebo na obchodním portálu, se kterým e-shop spolupracuje (například Heureka). Pokud má e-shop recenze vypnuté, zbystřete! Je možné, že jste právě narazili na podvodný internetový obchod.


Instragramová zeď online zlatnictví Lillian Vassago.

Sociální sítě

Většina dlouhodobě fungujících e-shopů má svou stránku na sociálních sítích, především na Facebooku nebo Instagramu. Pokud používáte sociální sítě, můžete se podívat na profil daného klenotnictví. Provozuje facebookovou stránku? A pokud ano, jak komunikuje se svými zákazníky? Odpovídá na komentáře, nebo nereaguje vůbec? To vše jsou drobné signály, díky kterým poznáte, zda jste si vybrali věrohodné online klenotnictví.






Kontakty a výdejná místa

Důvěryhodný e-shop by měl mít snadno dohledatelné kontaktní údaje – název, adresu, IČO a telefonní číslo. Dříve, než si zlatý šperk objednáte, si firmu řádně ověřte. Podívejte se, jestli uvedená adresa opravdu existuje a zda je firma dohledatelná v Obchodním rejstříku. Pokud najdete uvedené telefonní číslo, můžete se s e-shopem spojit telefonicky a doptat se na doplňují otázky. Ptejte se třeba na možnost reklamace, dobu doručení nebo zda jsou šperky označeny puncovní značkou. Můžete se také domluvit na osobním odběru nebo konzultaci.

V případě, že má e-shop uvedené výdejní místo nebo kamennou prodejnu, lze je navštívit. Může se stát, že na kamenné prodejně nebude k dispozici šperk, který si přejete objednat. To ale nevadí, i při prohlídce jiných dostupných šperků zjistíte, jak jsou zpracovány a jestli jsou označeny puncovní značkou. Personálu se můžete zeptat, jestli je možné vytvořit nezávaznou objednávku s osobním odběrem a platbou na prodejně. Váš vysněný šperk si tak budete moci před koupí prohlédnout.





0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Napište nám, o čem máme napsat příště!

Děkujeme Vám!

Máte rádi neobyčejné věci? Vybírejte nejen zlaté šperky z naší nabídky Lillian Vassago. Nabízíme široký sortiment zlatých, stříbrných a diamantových šperků, jako jsou náušnice, náramky, přívěsky, řetízky a prsteny, především zásnubní a snubní. Šperky vyrábíme v tradičních i nadčasových designech – vybere si u nás každý!

© 2023 Lillian Vassago. Powered and secured by Wix

bottom of page