top of page

Průvodce světem řetízků: plný a odlehčený model

Hledáte-li místo, kde si budete moct vybrat z opravdu široké škály řetízků ze zlata, jste u nás správně! Na webových stránkách našeho klenotnictví objevíte kouzelný svět plný elegance, který v sobě ukrývá vše od jemných a decentních řetízků vhodných pro doplnění přívěskem či samostatné nošení, které lákají dámy a dívky svou křehkou krásou, až po extravagantní, výrazné a neokoukané styly řetízků, které svým jedinečným designem okouzlí muže i ženy.



Pro výrobu řetízků používáme různé technologie, z nichž každá má svá specifika a každý vyrobený šperk potom také své charakteristické vlastnosti. Všechny jsou však vyrobené ze 14kt puncovaného zlata, stvořené s láskou a pečlivostí.


Základní rozlišení řetízků a jejich hlavní charakteristiky:

  • plné řetízky,

  • odlehčené řetízky,

  • duté řetízky.



Plné řetízky

Plné řetízky, které se jinak označují jako šperky z masivu, v sobě neobsahují žádný vnitřní volný prostor či dutinu. Jinak řečeno jsou tyto modely vyrobené z plného materiálu. Touto technologií se často vyrábí řetízky jemnějšího a decentnějšího charakteru, které jsou vhodné k zavěšení různých přívěsků.




Odlehčené řetízky

Naopak, odlehčené řetízky nejsou zhotovené z plného materiálu. Můžeme si jej představit jako trubičku, ovšem se silnými stěnami. Není tedy úplně plný, ale také ne úplně dutý.


Duté řetízky

Dutý řetízek si můžete snadno představit jako brčko či trubičky stáčející se do jednotlivých oček řetízku. Mají v sobě tedy vnitřní nevyplněný prostor a jejich stěna je oproti odlehčeným řetízkům výrazně užší.



Výhody odlehčených a dutých řetízků:

  • nižší hmotnost,

  • s tím souvisí příznivější cena šperku,

  • obrovská škála různých designů.

To, že je šperk odlehčený nebo dutý, rozhodně neznamená, že by měl mít špatnou kvalitu. Ovšem vzhledem k jeho nižší váze a jemnějšímu zpracování může být citlivější k okolním vlivům.

Doporučujeme proto sundávat tyto šperky na spaní, koupání či sport. S řetízky je nutno zacházet opatrně a nepůsobit na ně nepřiměřenou silou, aby nedocházelo k deformacím. I nepatrná deformace má vážný dopad na strukturu celého šperku.



Ať už zvolíte odlehčený či plný model šperku, řetízek by neměl chybět v žádné šperkovnici. Každý z těchto dvou typů má své specifické výhody a ani s jedním z nich neuděláte chybu. Naším cílem je, aby si u nás mohl vybrat šperk úplně každý, což umožní naše pestrá kolekce zlatých řetízků z prvotřídního 14kt zlata. Pojďte s námi objevovat krásy tohoto světa a vneste do svého života špetku zaslouženého luxusu!

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page