top of page

Certifikát pravosti u zlatých šperků: Co byste měli vědět

Zlaté šperky jsou symbolem luxusu, elegance a trvalé hodnoty. Proto, když investujete do zlatého šperku, ať už jde o prsten, náhrdelník nebo náušnice, je důležité vědět, že získáváte opravdu skutečný a kvalitní produkt. Důležitým prvkem, díky kterému budete mít jistotu, že jsou šperky pravé, je certifikát pravosti.

Certifikát pravosti zlatých šperků

Tento certifikát je samozřejmě součástí každého šperku, který si od nás zakoupíte. Ať už se jedná o zlatý šperk, stříbrný, nebo model s diamanty a drahokamy, kdy zasíláme i certifikát o pravosti kamene.


Co je certifikát pravosti?

Certifikát pravosti je dokument, který potvrzuje, že zlatý šperk, který jste zakoupili, je autentický a splňuje veškeré deklarované standardy. Tento dokument zpravidla vydává výrobce, nebo nezávislá certifikační autorita, a poskytuje vám jistotu, že šperk obsahuje deklarovaný obsah zlata a že byl vyroben podle předepsaných norem.


Co obsahuje certifikát pravosti?

Certifikát pravosti obvykle obsahuje několik klíčových informací, jako je

  • Ryzost zlata

  • Informace o výrobci

  • Hmotnost šperku

  • Vsazený kámen a jeho kvalita

  • aj.



U nás můžete získat rovnou dva druhy certifikátu. K běžným zlatým a stříbrným šperkům od nás dostanete zjednodušenou formu certifikátu. V případě šperků s diamanty a přírodními drahokamy však přikládáme detailní certifikát s kompletním popisem a fotografií zakoupeného šperku.


Proč je certifikát pravosti důležitý?

Certifikát pravosti plní několik důležitých funkcí:

  1. Ochrana před padělky: Na trhu se mohou vyskytovat padělané zlaté šperky, které jsou vyrobeny z méně hodnotných materiálů nebo obsahují nižší podíl zlata. Certifikát pravosti vás před těmito riziky chrání.

  2. Hodnota investice: Zlaté šperky často představují významnou finanční investici. Certifikát vám pomáhá zajistit, že hodnota této investice odpovídá tomu, co jste za šperk zaplatili.

  3. Pojištění a prodej: Pokud chcete šperk pojistit nebo prodat, certifikát pravosti výrazně usnadňuje celý proces, protože poskytuje jasné důkazy o hodnotě a pravosti šperku.


Když kupujete zlatý šperk, certifikát pravosti je klíčovým dokumentem, který byste měli vždy požadovat. Nejenže vám poskytne jistotu ohledně pravosti a kvality vašeho šperku, ale také vám umožní lépe chránit svou investici a vyhnout se případným podvodům. Proto se při nákupu zlatých šperků vždy ujistěte, že obdržíte platný certifikát pravosti.



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page