top of page

Šperky pro děti

Dětské šperky jsou milým a kouzelným způsobem, jak doplnit vzhled našich nejmenších. Od prvních náušnic po náramky či přívěsky s iniciály nebo znamením zvěrokruhu, které v sobě skrývají pořádnou porci symboliky. Na co při výběru dětského šperku nezapomenout?

Dětské peckové náušnice srdíčka, 14 kt zlato, Lillian Vassago.

Bezpečnost především

Dětské náušnice se zapínáním na brizuru, kormidlo, 14 kt zlato, Lillian Vassago.

V první řadě je třeba zajistit, aby dětské šperky byly bezpečné. To znamená volit takové, které nemají malé části, jež by dítě mohlo vdechnout či spolknout. Ideální jsou šperky bez odnímatelných dílů. Zároveň je nutné dbát na pevnou konstrukci a kvalitní zapínání, které se nezasekne a dítěti neublíží.

U dětských náušnic doporučujeme volit modely se zapínáním na dětskou brizuru nebo patent. Zapínání typu brizura je umístěné vpředu. Jedná se o malé očko, do kterého se uchycuje pohyblivá pacička, která je přichycena v zadní části náušnice. Zapínání nijak nenarušuje design náušnic a malé dítě ho samo neotevře.


Abyste předešli nejhorším scénářům, dbejte na pravidelnou kontrolu stavu šperků. Jakékoli známky opotřebení jsou důvodem k jejich profesionální opravě u zlatníka či vyřazení. Bezpečnost je u dětských šperků naprosto klíčová.


Dětské patentové náušnice se zirkony, 14 kt zlato, Lillian Vassago.

Materiál

Děti jsou oproti dospělým mnohem citlivější na vše, co nosí na těle a po nošení neušlechtilých kovů mohou mít alergickou reakci. Z tohoto důvodu byste se měli zcela vyhnout levné bižuterii, která často obsahuje různé slitiny a nečisté kovy. Vybírejte pouze šperky z kvalitních hypoalergenních materiálů jako je zlato, stříbro, platina nebo chirurgická ocel.

Praktičnost

U dětí, zejména těch nejmladších, je důležité zvážit praktičnost šperku. Například náramky a náhrdelníky by měly být dostatečně pevné, aby odolaly hrubému zacházení, a zároveň by měly mít bezpečné zapínání. Také je potřeba zvážit jejich délku. Nesmí být příliš volné, aby nehrozilo jejich zachycení, zároveň by ale neměly škrtit. Při výběru náušnic pak věnujte pozornost jejich tvaru – měly by být zaoblené, aby se nezachytávaly o oblečení.


Symbolika

Mnoho šperků pro děti má symbolický význam: křestní náramky, medailonky nebo první náušnice mohou představovat důležité milníky v jejich životě. Co chcete šperkem říct? Jaký význam má mít pro obdarované dítě? Symbolika dětských šperků je důležitá, neboť posiluje identitu dítěte a vyváří vzpomínky, je tedy dobré zamyslet se nad konkrétním motivem. Oblíbení jsou andělíčci, květiny nebo znamení zvěrokruhu.


 

Personalizace

Personalizované šperky, například náramky se jménem dítěte, mohou být skvělým dárkem, který se stane ceněnou památkou a rodinnou relikvií připomínající okamžiky z dětství. Navíc je lze v budoucnu předat dalším generacím jako vzácnou upomínku.

Rádi pro Vás vyrobíme personalizovaný přívěsek se jménem dítka, datem narození či obrázkem. Stačí vybrat design, font písma a zamyslet se nad textem či motivem.



Doufáme, že Vám náš článek poskytl ucelený přehled o špercích pro děti a pomohl Vám při výběru. Pokud si ani po jeho přečtení nejste jistí, jaký šperk je pro Vaše dítko vhodný, neváhejte se na nás obrátit – jsme tu pro Vás!



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Napište nám, o čem máme napsat příště!

Děkujeme Vám!

Máte rádi neobyčejné věci? Vybírejte nejen zlaté šperky z naší nabídky Lillian Vassago. Nabízíme široký sortiment zlatých, stříbrných a diamantových šperků, jako jsou náušnice, náramky, přívěsky, řetízky a prsteny, především zásnubní a snubní. Šperky vyrábíme v tradičních i nadčasových designech – vybere si u nás každý!

© 2023 Lillian Vassago. Powered and secured by Wix

bottom of page