top of page

Symbolika šperků: Strom života

V posledních letech je Strom života velice oblíbeným motivem nejen ve světě šperků. Není se čemu divit! Je to symbol, který na první pohled působí elegantně, mysticky a zajímavě. Jaká je jeho minulost a co tento pradávný a mocný symbol znamená?


Zlatý přívěsek Lillian Vassago Strom života, zhotoven z kombinovaného zlata.

Kde se Strom života vzal?

S motivem Stromu života se můžeme setkat už v mayské, egyptské či keltské kultuře. Každá z uvedených kultur ale tento symbol chápala trochu jinak:

  • Egypťané jej považovali za symbol života, smrti a hojnosti.

  • V severské mytologii se můžeme setkat se světovým stromem Yggdrasil, který spojuje 9 světů. Tento strom lze považovat za vyobrazení Stromu života, neboť jedním z významů daného symbolu je propojení všeho.

  • S podobným významem se setkáme i v mayské kultuře, kde Strom života reprezentuje vesmír a spojuje tak hlavní nebeskou říši s tou pozemskou.


Co Strom života symbolizuje a jaký je jeho význam?

Jak jme již zmiňovali, Strom života je pradávný a mocný symbol, který má více významů a můžeme jej chápat různými způsoby. Všeobecně ale symbolizuje moudrost, propojení, rodinu, centrum energie, klid a znovuzrození. Strom života Vám má připomínat, že nikdy nejste sami a že jste neustále propojeni se světem.



Strom života jako dárek a talisman pro štěstí

Strom života nemá pevnou podobu a vyobrazen tak může být různými způsoby. Ve šperkařství se se Stromem života setkáte nejčastěji jakožto s kulatým přívěskem nebo náušnicemi. Šperk s tímto motivem představuje dokonalou volbu coby talisman pro štěstí. Můžete jej také darovat svým blízkým, aby měli neustále na paměti, že v životě nikdy nejsou sami. Pokud nejste fanoušci esoteriky a hlubších myšlenek o vesmíru, můžete se prostě kochat jeho elegantním vyobrazením.



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page