top of page

Láska se blýská ve zlatě: nejkrásnější šperky pro oslavu Valentýna

Valentýn, svátek zamilovaných, je ideální příležitostí k oslavě lásky a vyjádření citů prostřednictvím elegantního šperku. I když je Den svatého Valentýna někdy vnímán jako příliš komerční svátek, můžeme se zaměřit na jeho pozitivní stránky a pojmout ho jako šanci projevit naši náklonost prostřednictvím vzácných zlatých šperků.

V tomto článku Vám představíme výběr nejkrásnějších šperků pro oslavu lásky, od zásnubních prstenů až po šperky se srdcem, které Vaši drahou polovičku zcela jistě oslní.


Zlatý prsten Lillian Vassago se srdcem, osázeným zářivými zirkony, zhotovený ze žlutého 14kt zlata.


 

Krátký výlet do historie

Než se ponoříme do světa šperků, připomeneme si krátce historii tohoto svátku lásky. Sv. Valentýn, římský biskup žijící ve 3. století, se proslavil tajnými svatebními obřady pro vojáky v době, kdy římský císař Marcus Aurelius Claudius zakázal vojenské sňatky z obavy, že vojáci by upřednostnili rodinný život před bojem. Valentýnovo odvážné jednání však vedlo k jeho zatčení, a nakonec k popravě, která se konala 14. února. Přestože jej potkal tragický osud, jeho jméno dnes symbolizuje nezlomnou lásku a odvahu.


Svátek má kořeny i v pohanském svátku Lupercalia, který slavil plodnost a zdraví, ale romantický příběh sv. Valentýna je tím, co dodává dnešní oslavě Valentýna hlubší smysl.



Valentýnské zásnuby

Zásnuby na Den svatého Valentýna může někdo vnímat jako klišé, pro nás jsou ale klasikou, která nikdy nevyjde z módy. Pro tento významný okamžik je obvyklou volbou číslo jedna diamantový zásnubní prsten, který symbolizuje věčnou lásku. Jedná se o tradiční a nadčasový šperk, se kterým nikdy neuděláte chybu. Můžete ale sáhnout také po alternativních drahokamech a polodrahokamech, které se v posledních letech těší čím dál větší oblibě. Ty představují jedinečnost a individualitu Vašeho vztahu. Zmíněnou alternativou může být třeba safír, rubín, smaragd, topaz nebo zirkon. Se kterým z nich se vydáte na společnou cestu životem?



Zlatý prsten Lillian Vassago s přírodním rubínem s brilianty, zhotoven z bílého 14 kt zlata.

Rubín ve jménu lásky

Šperky s rubíny jsou noblesní a elegantní záležitostí, dárkem, který dodá každému outfitu luxusní vzhled. Rubínové šperky v podobě zlatých prstenů zaujmou na první pohled a připomenou vášnivou lásku, kterou sdílíte. Přívěsky a náušnice s rubíny zase podtrhnou přirozenou krásu každé ženy.

Rubín je symbol romantiky a vášně, spojován je ale také s energií a vnitřní silou. Věří se, že svému nositeli přináší štěstí a ochranu.


Romantické zlato

Růžové zlato je perfektní volbou pro ty, kteří hledají šperky s jemným a romantickým nádechem. Jeho teplý odstín skvěle ladí s různými typy pleti a dodává šperku nádech elegance. Šperky z růžového zlata dokážou zdůraznit přirozenou krásu své nositelky a jsou skvělou volbou pro všechny, které již nebaví klasické žluté nebo bílé zlato. Ať už vyberete náušnice, náhrdelník nebo prstýnek, růžové zlato s jasnou symbolikou Vám s vyjádřením lásky vždy pomůže.



Srdce od srdce

Hledáte mezi klenoty synonymum pro slovo láska? Šperky ve tvaru srdce, jako jsou náhrdelníky a prsteny, jsou silným symbolem lásky a oddanosti. Jsou ideálním dárkem nejen pro Vaši partnerku, ale i pro ostatní důležité ženy ve vašem životě. Symbol srdce potěší maminku, sestru i nejlepší kamarádku.


V předchozích letech u našich zákazníků bodovaly například tyto šperky:


Zlatý přívěsek Srdce Lillian Vassago, osazen zářivými zirkony, zhotoven ze 14 kt žlutého zlata. Přívěsek je navlečen na zlatý řetízek typu Cube / kostka, zhotoven také ze 14 kt zlata.


Dárek pro něj

Je to tak! Zlaté šperky jsou skvělým dárkem také pro muže. Ať už chcete obdarovat manžela, přítele či snoubence, vsaďte na stylové řetízky, náramky nebo prsteny ze zlata, které vyjadřují jeho osobnost a styl. Zlatý přívěsek pak může vyprávět jeho osobní příběh.

 

Při výběru valentýnského šperku myslete na to, co Váš dárek říká. Každý kousek může vyprávět vlastní příběh a posílit vazbu mezi Vámi a Vaší milovanou osobou. Nezapomeňte, že šperk je více než jen ozdoba. Je to trvalá památka na Vaši lásku a pečlivě vybraný dárek, který svému nositeli zůstane navždy. Přejeme Vám krásné prožití Valentýna – ať je Váš den plný lásky a nezapomenutelných okamžiků!



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page