top of page

Kameny podle znamení zvěrokruhu

Že znamení zvěrokruhu může částečně ovlivnit naši povahu, charakterové vlastnosti a osobnost, to už nějaký ten pátek víme. Mnohdy nám ale uniká fakt, že tuto skutečnost můžeme využít. Jak snáze rozvinout naše jedinečné schopnosti a potenciál související právě s konkrétním znamením? Pomohou nám drahokamy a polodrahokamy!

Každé znamení zvěrokruhu má přiřazeno několik drahokamů či polodrahokamů, které mu dodávají sílu, sebejistotu a přinášejí zdraví. Vydejme se tedy za dobrodružstvím a dejme tomu šanci: doplňte svou šperkovnici klenotem, který bude spjatý s Vaším znamením zvěrokruhu – zaručeně najdete ten pravý!

Zlaté přívěsky Lillian Vassago se znameními horoskopu, ryby, štír, lev, střelec.





Vodnář (21.1.-20.2.)

Kámen: topaz, safír


Ilustrace ve znamení vodnáře

Vodnáři jsou nespoutanými osobnostmi, mají rádi volnost a s oblibou plují proti proudu. Zvenčí se mohou jevit jako nedůvěřiví jedinci, ale ve skutečnosti jsou plní přátelství a empatie. Jsou to ti, kdo skutečně cítí a milují. Vodnáři mají v sobě přirozenou vytrvalost, jsou neústupní a neleknou se žádné výzvy. Pokud hledáte kámen, který je pro Vodnáře jako stvořený, volte topaz nebo safír.



Staré legendy praví, že topaz je magický kámen. Námořníci vždy věřili, že je v jeho moci utišit bouře a pomoci jim bezpečně se vrátit na pevninu. Dával jim moudrost a šlechetnost, jejich ženám dodával sílu a plodnost.

Safír chrání Vodnáře před nepřáteli, hněvem, žárlivostí a dalšími negativními emocemi. Dále jim pomáhá rozhodovat se a důvěřovat své intuici.

 

Ryba (21.2.-20.3.)

Kámen: akvamarín, perla


ilustrace ve znamení ryb

Znamení ryb je spojené s věčným životem. Vodní živel, který je ovládá, přináší stejně jako vodní hladina jemnost a klid. Lidé narození v tomto znamení jsou citlivé duše, které nikdy neponechají druhé v nesnázích. Když máte těžké chvíle, člověk narozený ve znamení Ryb Vám vždy poskytne podporu. Jsou to vděčné a šťastné povahy, často nesmělé. Nerady vyčnívají z davu a svůj názor si obvykle nechávají pro sebe.



Lidé narození ve znamení Ryb jsou čisté a nádherné duše, stejně výjimečné, vzácné a čisté jako perly. Právě perla je pokladem těsně spjatým se znamením Ryb. Od pradávna je jim přikládán magický význam. Odráží krásu ženy, pomáhají nalézt duševní rovnováhu a pokoru. Chrání před negativní energií a přitahují k nám štěstí a zdraví. Jsou symbolem čistoty, vyrovnanosti a štědrosti.

Dále se k Rybám hodí akvamarín, kámen odvahy, naděje a lásky. Vnáší do naší mysli pocit spokojenosti, pomáhá odstranit podrážděnost a agresivitu, zlepšuje schopnost sebevyjádření. Jeho uklidňující energie potlačuje stres a příznivě působí na naši mysl. Do okolí vnáší harmonii a chrání jej před škodlivým znečištěním.

 

Beran (21.3.-20.4.)


ilustrace ve znamení berana

Beranům vládne živel ohně, jsou plní životní energie a odhodlání. Jsou to odvážní průbojnici, kteří se drží svých ambicí a nebojí se tvrdě prosazovat svůj názor. Jejich tvrdohlavost však občas naráží na odpor ostatních, což jim může komplikovat jejich životní cestu. Na druhou stranu jsou to velmi rozhodní, upřímní a otevření lidé. Kamenem, který je spojován s Berany, je briliant: stejně tvrdý a pevný jako jejich povaha.



Diamant do života přináší lásku a partnerskou soudržnost, dodává lidem odvahu a odhodlanost. Posiluje tvořivost a pomáhá při cestě za osvícením. Představuje také symbol bohatství a přitahuje materiální hojnost. Je to silný ochranný kámen, kámen věrnosti a oddanosti, který v partnerství posiluje porozumění, toleranci, dlouhou lásku a podporuje věrnost. Příznivě působí na vztahy, do kterých vnáší příjemnou energii.

Citrín je blahodárně působící krystal, který v sobě uchovává sluneční energii. Svému majiteli předává teplo a zvyšuje tvůrčí schopnosti. Pohlcuje, proměňuje a rozptyluje negativní energii. Tu správnou pak přináší do všech úrovní života.

Rubín je kamenem lásky a životní energie. Nemusí jít jen o lásku mezi partnery, ale i lásku k životu, k ostatním lidem, ke světu a také k Bohu. Rubín dodává sílu a chuť do života tam, kde chybí.

 

Býk (21.4.-21.5.)

Kámen: růženín, modrý akvamarín


ilustrace ve znamení býka

Býci jsou plní lásky a ochoty rozdat se pro ostatní, jsou smyslní, vášniví a žádostiví. Lidé narození ve znamení Býka bývají upřímní, mimořádně pracovití a vyrovnaní. Vládcem tohoto znamení je Venuše, planeta lásky a krásy, takže není překvapující, že Býci jsou obdařeni půvabem a vkusem, který se odráží ve všech aspektech jejich života, od výběru partnera po zařizování svého domova. Proto není divu, že i ve světě šperků je jejich preference na vysoké úrovni!



Růženín zbystřuje smysly, intuici a vnímání světa. Pomáhá najít poslání, pro které jsme byli stvořeni. Drahý kámen v barvě růží nás také chrání před černými myšlenkami, závistí a zlobou. Skrývá v sobě vibrace, které v nositeli probouzí vášeň, něžnost a hluboké city.

Modrý akvamarín je kamenem lásky. Pomáhá dvěma lidem s rozdílným pohledem na svět žít společně v harmonii, snižuje účinky citlivých otázek, které způsobují hádky. Zvyšuje oddanost a věrnost.

 

Blíženci (22.5.-21.6.)

Kámen: zlatý topaz, citrín


ilustrace ve znamení blížence

Pokud znáte někoho ve znamení Blížence, nebuďte překvapení, pokud v něm uvidíte hned dvě rozdílné osobnosti. Tvář č. 1 nebo tvář č. 2: vyberte si. Blíženci jsou intelektuálně založení lidé, vnímaví a bystří. Věci rádi dotahují do konce a vždy mají pečlivě promyšlený každý krok. Jejich myšlenky a pocity se pohybují závratnou rychlostí. Mají vynikající komunikační schopnosti. Dominantním kamenem, který vládne Blížencům je zlatý topaz a citrín.



Zlatý topaz je kamenem lásky, majiteli napomáhá v otevřenosti a dosažení vnitřní moudrosti. Je vhodný pro umělce. Přináší radost a hojnost, zaměřuje energii tam, kde je třeba, uklidňuje, motivuje, přináší pravdu a odpuštění, též přízeň osudu pro úspěšné dosažení stanovených cílů.

Nádherný citrín uctívali jako kámen Slunce již staří Egypťané. Je to blahodárně působící krystal, který v sobě uchovává sluneční energii. Svému majiteli předává teplo a zvyšuje tvůrčí schopnosti. Pohlcuje, proměňuje a rozptyluje negativní energii. Tu správnou pak přináší do všech úrovní života.

 

Rak (22.6.-22.7.)

Kámen: perly, smaragd


ilustrace ve znamení raka

Raci jsou osobnosti orientované na rodinu, která je pro ně společně s domovem na prvním místě. Mají cit pro mezilidské vztahy a dar pro pochopení emocí druhých. Raci jsou zároveň nejkomplikovanějším znamením zvěrokruhu. Díky vodnímu živlu mají vysokou citlivost a schopnost vnímat jemné nuance ve svém okolí. Jsou to emocionálně ladění lidé, kteří však zároveň disponují logickým myšlením a analytickými schopnostmi. Věří svým emocím a jsou velmi empatičtí, vždy ochotní pomoci těm, kdo potřebují podporu. Jsou také velmi společenští a rádi tráví čas s lidmi, které milují. Kamenem, který je spojován s tímto znamením, je smaragd, případně perla.



Smaragd ke svému majiteli přitahuje lásku, peníze a štěstí. V partnerství udržuje rovnováhu, věrnost a v případě potřeby zklidňuje city. Podporuje přátelství, spojuje nás s přírodou, zvyšuje vnímavost. Posiluje paměť, hojnost a mírní smutek a vztek.

Perlám je od pradávna přikládán magický význam. Odráží krásu ženy, pomáhají nalézt duševní rovnováhu a pokoru. Chrání před negativní energií a přitahují k nám štěstí a zdraví. Jsou symbolem čistoty, vyrovnanosti a štědrosti.

 

Lev (23.7.-22.8.)


ilustrace ve znamení lva

Vládcem znamení Lva je Slunce, nelze se proto divit, že lidé narození v tomto datu mají potřebu zářit a být středem pozornosti. Jsou to přirození lídři, kteří excelují v pozicích, kde mohou uplatnit svou autoritu. V historii se nejvíce generálů, vůdců a umělců narodilo právě ve znamení Lva.

Lev je charismatická osobnost, která na první pohled může působit jako tvrdý autoritář, ale pod touto slupkou se obvykle skrývá velkorysý a dobrosrdečný jedinec. Stejně jako jejich zlatavá hříva jsou i pro ně charakteristické drahé kovy a kameny, které podtrhují jejich sílu a osobní jas. Jsou jimi rubín, diamant a citrín.



Rubín je kamenem lásky a životní energie. Nemusí jít jen o lásku mezi partnery, ale i lásku k životu, k ostatním lidem, ke světu a také k Bohu. Rubín dodává sílu a chuť do života tam, kde chybí.

Diamant do života přináší lásku a partnerskou soudržnost, dodává lidem odvahu a odhodlanost. Posiluje tvořivost a pomáhá při cestě za osvícením. Představuje také symbol bohatství a přitahuje materiální hojnost. Je to silný ochranný kámen, kámen věrnosti a oddanosti, který v partnerství posiluje porozumění, toleranci, dlouhou lásku a podporuje věrnost. Příznivě působí na vztahy, do kterých vnáší příjemnou energii.

Citrín uctívali jako kámen Slunce již staří Egypťané. Je to blahodárně působící krystal, který v sobě uchovává sluneční energii. Svému majiteli předává teplo a zvyšuje tvůrčí schopnosti. Pohlcuje, proměňuje a rozptyluje negativní energii. Tu správnou pak přináší do všech úrovní života.

 

Panna (23.8.-22.9.)

Kámen: modrý safír, modrý topaz


ilustrace ve znamení panny

Panny chtějí mít svůj život uspořádaný a přehledný, vše pečlivě zorganizované. Merkur, vládnoucí planeta tohoto znamení, jim dodává vlastnost spoléhat se především na svůj rozum. Většinou se drží toho, co je praktické a dosažitelné, preferují bezpečnost a jistoty před nereálnými snahami a ideály. Pečlivě plánují každý krok svého života a svou pílí, šikovností a precizností obvykle dosahují svých cílů. Jejich pečlivé plánování však někdy znamená, že nemají příliš času na zábavu, odpočinek nebo nečekaná dobrodružství.



Modrému safíru se již od středověku připisovaly nejvyšší duchovní hodnoty jako moudrost, upřímnost či věrnost. Od 6. století zkrášloval prsteny kardinálů, aby jim pomohl očistit srdce a posílit víru v Boha. Na cestách doprovázel poutníky jako ochrana před zlými duchy. Modrý safír snižuje krevní tlak a pomáhá také při problémech s nespavostí. Svým nositelům přináší sílu, čest a věčný život.

Modrý topaz je magický kámen, výborný na komunikaci a meditaci. Pomáhá s naladěním na vyšší já a anděly.

 

Váhy (23.9.-23.10.)

Kámen: modrý safír, opál, růženín


ilustrace ve znamení vah

Mezi znameními zvěrokruhu není žádné tak okouzlující a společenské jako Váhy. Váhy jsou obdařeny jedinečným darem, který jim pomáhá vytvářet harmonickou atmosféru ve společnosti a v konverzacích. Jsou známé svou zdvořilostí, vybraným chováním a estetickým citem. Hodnoty jako dobro, pravda a krása mají pro lidi narozené ve znamení Vah zvláštní význam, hledají je ve všech aspektech svého života. Váhy jsou znamením diplomacie, umění a vztahů. Kamenem tohoto znamení je modrý safír, který symbolizuje jejich touhu po harmonii a vyváženosti. Dále pak opál a růženín.



Modrému safíru se již od středověku připisovaly nejvyšší duchovní hodnoty jako moudrost, upřímnost či věrnost. Od 6. století zkrášloval prsteny kardinálů, aby jim pomohl očistit srdce a posílit víru v Boha. Na cestách doprovázel poutníky jako ochrana před zlými duchy. Modrý safír snižuje krevní tlak a pomáhá také při problémech s nespavostí. Svým nositelům přináší sílu, čest a věčný život.

Opál probouzí vůli k životu, posiluje paměť a svým nositelům přidává na optimismu. Tento kámen je považován za nejsilnější minerál vůbec. Je to symbol naděje, úspěchu, a dokonce se mu v mytologii přezdívá „kámen bohů“. Pomáhá v lidech probouzet to dobré a posilovat našeho vnitřního ducha.

Růženín zbystřuje smysly, intuici a vnímání světa. Pomáhá najít poslání, pro které jsme byli stvořeni. Drahý kámen v barvě růží nás také chrání před černými myšlenkami, závistí a zlobou. Skrývá v sobě vibrace, které v nositeli probouzí vášeň, něžnost a hluboké city.

 

Štír (24.10.-22.11.)

Kámen: topaz, granát, rubín


ilustrace ve znamení štíra

Osobnosti narozené ve znamení Štíra jsou známé svou inteligencí a emocionální intenzitou, vše berou vážně. Jejich citové projevy mohou být velmi silné a pohybovat se od velkého pozitivního nadšení až po silné negativní reakce. Umí být uzavření a chladní, ale zároveň přátelští a vřelí. Mají silnou vůli a intuici, která se nemýlí. Jedná se o duchovní jedince, kteří však nejvíce ze všech znamení mají mnoho stinných stránek. Ty lze přeměnit v jejich největší sílu, pokud je dokáží rozpoznat, vyrovnat se s nimi a transformovat je.



Staré legendy praví, že topaz je magický kámen. Námořníci vždy věřili, že je v jeho moci utišit bouře a pomoci jim bezpečně se vrátit na pevninu. Dával jim moudrost a šlechetnost, jejich ženám dodával sílu a plodnost. Topaz chrání před negativitou, mírní strach, vztek a deprese. Přináší radost, upevňuje zdraví.

Granát je velmi silný kámen, který dodává energii a potřebný klid, udržuje organismus v rovnováze. Pomáhá překonat zastaralé myšlenkové vzorce a strnulé způsoby jednání. Přináší sebedůvěru a odvahu. Podporuje lásku a sexuální touhu (zejména v červeném zbarvení).

Rubín je kamenem lásky a životní energie. Nemusí jít jen o lásku mezi partnery, ale i lásku k životu, k ostatním lidem, ke světu a také k Bohu. Rubín dodává sílu a chuť do života tam, kde chybí.

 

Střelec (23.11.-21.12.)

Kámen: modrý topaz


ilustrace ve znamení střelce

Střelci jsou vizionáři, kteří myslí dopředu a touží po neustálém objevování. Jsou zvídaví a chtějí pochopit smysl všeho. Důležitá je pro ně seberealizace. Často se zdá, že mají štěstí na své straně, jejich život je plný dobrodružství. Stejně jako Vodnáři, i Střelci potřebují svůj prostor, svobodu a nezávislost. Jsou velmi šarmantní a přátelští, což jim zaručuje přízeň okolí.




Modrý topaz je magický kámen, výborný na komunikaci a meditaci. Pomáhá s naladěním na vyšší já a anděly.

 


Kozoroh (22.12.-20.1.)

Kámen: diamant


ilustrace ve znamení kozoroha

Lidé narození ve znamení Kozoroha jsou disciplinovaní, vytrvalí a důslední, rádi mají věci pod kontrolou. Jsou velmi ambiciózní, což jim v životě pomáhá dokázat spoustu věcí. Život berou vážně: nejsou nijak spontánní a preferují plánování. Jsou perfekcionisté a kladou důraz na dosažené cíle a výkony. Toto chování je často motivováno touhou splnit očekávání okolí a být vnímáni jako spolehliví a pracovití jednotlivci.



Diamant do života přináší lásku a partnerskou soudržnost, dodává lidem odvahu a odhodlanost. Posiluje tvořivost a pomáhá při cestě za osvícením. Představuje také symbol bohatství a přitahuje materiální hojnost. Je to silný ochranný kámen, kámen věrnosti a oddanosti, který v partnerství posiluje porozumění, toleranci, dlouhou lásku a podporuje věrnost. Příznivě působí na vztahy, do kterých vnáší příjemnou energii.

 

Prohlédněte si i naše krásné šperky s vyobrazením jednotlivých znamení.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page