top of page

Jak vybrat náušnice podle tvaru obličeje

Už dlouho toužíte po nádherném páru náušnic, jež by podtrhl Vaši osobitou krásu a eleganci, ale nevíte, které jsou ty pravé pro Vás? Nezoufejte! V tomto článku Vám poradíme, jaký typ náušnic se k Vám nejvíce hodí podle typu Vašeho obličeje.


Každá žena je jedinečná a měla by na to být pyšná. Může mít však pocit, že potřebuje některé rysy ve své tváři zjemnit či naopak zvýraznit. Díky správně zvolenému typu náušnic je možné tvar obličeje opticky pozměnit.



Pokud si nejste jistá svým tvarem obličeje, nemusíte zoufat. Stáhněte si vlasy, vezměte si rtěnku nebo tužku na oči a přistupte k zrcadlu. Obtáhněte v něm svůj odraz a o krok couvněte. V zrcadle uvidíte jeden ze čtyř základních tvarů: kulatý, oválný, srdcový nebo čtvercový.


Stejnou techniku můžete vyzkoušet i s fotografií, na které Vám vlasy nezakrývají tvář.



Oválný tvar obličeje

Oválný obličej přitahuje pozornost především vysokými lícními kostmi. Naopak nijak nevyniká širokým čelem. Tvář se směrem k bradě a k oblasti spánků většinou zužuje. Tento typ obličeje bývá společností pokládán za ideál krásy, především díky svému symetrickému vzhledu. Máte-li oválný obličej, gratulujeme. Vyhrála jste přírodní loterii! Nejen že Vám sluší téměř každý sestřih a účes, pasují Vám taktéž téměř všechny styly a modely náušnic.


Oválný tvar obličeje má například Jennifer Aniston, Jessica Alba, Katty Perry nebo Julia Roberts.


Zkuste sáhnout po oválných visacích náušnicích, které upozorní na elegantní tvar obličeje. Chybu neuděláte ani s geometrickými modely nebo cvočky. Můžete také trochu experimentovat a vyzkoušet některé atypické modely náušnic. Raději se ale vyhněte příliš tenkým náušnicím, jako jsou třeba provlékací. Mohly by Váš obličej vizuálně prodloužit.




Kulatý tvar obličeje

Kulatý obličej se vyznačuje plnými tvářemi, symetričností a celkově zaobleným dojmem. Obličeji dominují spíš lícní kosti než brada, která u kulatého obličeje bývá jemná a zakulacená. Čelist se nejeví nijak ostře ani výrazně a lze předpokládat, že délka a šířka obličeje jsou téměř stejné.


Inspiraci můžete hledat u těchto žen, které jsou taktéž hrdé majitelky kulatých obličejů: Selena Gomez, Cameron Diaz, Ginnifer Goodwin, Emma Stone, Michelle Williams, Mila Kunis, Christina Ricci.


Kulatému typu obličeje nejvíce zalichotí slzičkové a visací náušnice, které ho opticky protáhnou a minimalizují efekt „naducaných tvářiček“. Chybu neuděláte ani s ostrými geometrickými tvary náušnic, které Váš obličej dokonale zharmonizují. Naopak byste se měla vyvarovat kulatým a kruhovým náušnicím, které Vaši tvář opticky rozšíří. Pokud se ale nechcete vzdát klasických kruhů, sáhněte po jejich hranaté variantě – zvolte třeba náušnice ve tvaru čtverce.


Náušnice na fotografii



Čtvercový tvar obličeje

Jak již název napovídá, tento typ obličeje je specifický pro ostré rysy – výrazná spodní čelist a výrazné čelo. Dalším nepřehlédnutelným rysem jsou lícní kosti, podobně široké jako čelo.


Módní inspirace můžete čerpat od těchto okouzlujících žen, které jsou taktéž hrdými majitelkami čtvercových obličejů: Zendaya, Margot Robbie, Renée Zellweger, Olivia Wilde nebo Angelina Jolie


Pokud máte čtvercový tvar obličeje, budou Vám slušet především kulaté náušnice, jednoduché cvočky, slzičky a pecky. Dokonalou volbou jsou i nadčasové kruhy, které Vaše rysy zjemní. Naopak byste se měla vyhýbat veškerým čtvercovým, obdélníkovým či mnohoúhelníkovým tvarům náušnic, které zvýrazní ostré rysy. Totéž platí také pro široké náušnice.



Srdcový tvar obličeje

Srdcový nebo také trojúhelníkový tvar obličeje je jeden z nejčastějších. Srdcovitý tvar obličeje se vyznačuje výrazným čelem, které bývá zpravidla nejnápadnější částí celé tváře. Výrazné a vysoko posazené bývají také lícní kosti. Jak už název tohoto typu napovídá, obličej se směrem k bradě výrazně zužuje. Srdcový tvar obličeje je velice elegantní a jemný, můžete si tak dovolit nosit prakticky jakýkoli model náušnic.


Srdcový tvar obličeje má například Reese Witherspoon, BillieEilish, Gwyneth Paltrow, Kylie Jenner nebo Vanessa Hudgens


Řadíte-li se mezi hrdé majitelky srdcového obličeje, nebojte se sáhnout po středně dlouhých nebo elegantních slzičkových náušnicích, které podtrhnou Vaše lícní kosti. Nemusíte se bát ani výrazných či extravagantních modelů, ty totiž odvedou pozornost od ostřejší brady. Tvář Vám rozjasní i hranaté nebo peckové náušnice.


Náušnice na fotografii


 

Samozřejmě tohle vše není jasně dané pravildo a měli byste nosit to, v čem se cítíte nejvíce pohodlněji. Ovšem pokud zrovna váháte, jaké náušnice koupit sobě, či blízkému, dá se to využít jako dobrý odrazový můstek.


Jaký tvar obličeje máte vy? A řídíte se těmi pomyslnými pravidly? Svěřte se nám v komentářích!


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page